SUSANA P - 22T
pooh.jpg

Hola!! M' anomene Susan y sóc del grup 22-T

· Diari Personal de Susan:


He nascut a València, d’ on provenen també els meus germans. Els meus pares pel contrari són de “Castella La-Manxa” tots dos, segur que són cosins llunyans, perqué molt estrany seria que no fosen, perqué tot el món que hi ha al meu poble són familía. Encara que el meu pare prové d’ un poble anomenat “Huete” i d’ una familía, en aquells temps, més bé pobra, tot contrari que la meua mare, el seu lloc de naixement “Cardenete” i familía rica, teníen de tot.

També cal dir que s’ assembla un poc a l’ època d’ ara, cada ciutat té una economia, doncs, el mateix passava amb els pobles d’ abans. Els meus iaios, que en pau descansen, bé, als que vaig conèixer, perqué tots dos iaios per part de pare moriren abans ó en acabant de nàixer jo. Doncs els meus iaios (part de mare) ho van passar molt malament, tot per la guerra és clar. A la meua iaia li obligaven a baixar a la plaça del poble amb el cap rapat a agranar la plaça, passant vergonya davant de tothom, i el meu avi s’ ha recorregut la majoria de presons d’ Espanta, clar que sí, tot apallissat a punt de morir igual que el seu pare. Tota aquesta història la conte per a vindre a dir més que res, que la vida a la meua familía, encara que rica o amb diners, tots aquests beneficis han sigut pel treball i esforç que han emprat tots els nostres avantpassats, que les coses no cauen del cel, que tot requereix un esforç, més o menys, però fa falta. Ja savem, valorem el que tenim encara que tinguem somnis, perqué tot el que portem al darrere d’ historia, val més que tots els mil·lions d’ euros que ens poden donar o podem guanyar, que sí ens donen tots eixos mil·lions, no anem a dir que no, però també da falta valorar-los.· Diari de Bord:


23 D'Octubre de 2800
Estem a l'únic vaixell supervivient de tot el món, jo i els meus camarades, serem uns 50 supervivients. Les altres persones algunes es quedaren a terra morint, la majoria pobreça, i altres molt riques pogueren viatjar a Europa, el satèl·lit de Júpiter on ara s'ha descovert el remei per a que no fera fred. Els polos es varen derretir fa 20 anys, i ara la nostra misió és averiguar com podem congelar part dels oceans i mars per poder tornar, encara que ja no serà el mateix. Aquesta catàstrofe la varem causar nosaltres sense intentar remediar-lo.
8:00 h --> Tots s'alcen i emprenem camí cap a Amèrica, perduda pel fons de l'oceà Pacific i Antàrtic, esperem trobar les bactèries que aquell home pobre va aconseguir descobrir però que ningú li va fer cas pel seu estatus social. Són unes bactèries que junten tota l'aigua despressa dels pols i la tornen a juntar. Ens endinsem cap a la l'expedició, espere que tinguem bon dia.
14:00 h --> Tornem a menjar, hui tenim un menjar esquisit, llandes de fesols amb creïlles, imaginem quin pot ser el pijor menjar que podem probar...
16:30 h --> Després d'una minúscula sesta tornem a baixar, ara pel barri de "The Bronx" creïem que eixe home era negre i podría a ver mort a la seua casa. Aquest món cada vegada donava més llastima, món de materialistes...
20:53 h --> Estem de dol, acaven de atacar-nos una falçada de tiburons de més de 2 metres i mig per cap. Done gràcies a Déu perqué a faltat poc per a que hem pillara.Tenim una bona notícia, hem trobat a l'home que buscavem, ficat en una càpsula creada per ell i amb una nota dins, el cadàver era recent de fa un día com a molt, eixe home havia aconsiguit sobrevivir dins de la càpsula uns 19 anys y mig! Asombrós però cert. La nota contava les seues aventures amb el món marí, se l'havia passat molt bé i a més deia on es trobaven les bactèries salvadores, però seria un treball molt dur anar a busca-les, necesitem descansar, demà emprendrem camí cap a Russia on diu que les va guardar.· Resum de l'article d'opinió "La intel·ligència i més"


L'estudi escolar diu que a partir dels 14 anys el que compta és la disciplina i l'esforç personal, el grau d'intel·lingència es queda a un costat, la capacitat d'actuar per sí mateix és més rellevant per això ara l'esforç l'ha de possar l'alumne.
Però el donar-li certa llibertat als alumnes ha provocat que no només els alumnes sense ganes no rendiren el suficient, sinó que els alumnes intel·ligets tampoc han utilitzat la seua intel·ligència al màxim per falta d'empeny amb la disciplina.
Ens donem compte ara de que la disciplina no és ni d'esquerres ni de detres sinó que serveix per a que els joves s'apliquen i els més intel·ligents malbaratin totes les possibilitats.
No solament l'ordre i la disciplina afecta al sector escolar sinó que també afecta al professional, un exemple són els extrangers que per tindre la capacitat de autodisciplinar-se o prestar interés per aprendre s'obrin més camíns. D'aquests casos podem trobar molts simplement per les ganes i empeny que posen per aconseguir alguna cosa millor per al futur.

· Opinió:

Aquest article té molta raó respecte a la nostra situació. Abans la disciplina i l'ordre era major comparat amb el d'ara, això té conseqüències negatives respecte a les nostres ensenyances perqué per als més intel·ligents s'acomoden a la facilitat que tenen ells per aprendre i no donen tot el que poden donar. Respecte als altres alumnes poc a poc si continua baixant aquesta disciplina i el nivell d'estudis, arrivarà algú a ser metge i no va a saver ni la meitat del que seria necessari per a poder atendre a una persona enferma o herida. Pel contrari es beneficiòs per als extrangers que venen de fora amb ganes d'aprendre y són capaços de donar tot d'ells per aprendre i a la fí tindre un treball honrat i amb capacitats suficients per a poder exercir-lo.
inteligencia.jpg· Informació sobre el llibre "Els llenguatges de Pao" y el seu autor Jack Vance


John Holbrook Vance (nascut el 28 d'agost de 1916 en San Francisco, California), és generalment descrit com un nord-americà. La major part de la seua obra ha estat publicada sota el nom de Jack Vance. Vance ha publicat 11 misteris com John Holbrook Vance i 3 com Ellery Queen. Altres noms inclouen ploma Alan Wade, Peter Held, John Van Veja's, Jay Kavanse.

Entre els seus premis trobem els següents: Premis Hugo, en 1963 per The Dragon Màsters i en 1967 de The Last Castle, un premie Nebula en 1966, també per a The Last Castle; Júpiter el Premi en 1975, el Premi Mundial de Fantasia en 1984 per a la vida i el progrés En 1990 para Lyonesse: Madouc, un Edgar (equivalent al misteri de la Nebulosa) a la millor primera novel·la de misteri en 1961 per L'home en el Cage, en 1992, va ser Convidat d'Honor en la WorldCon en Orlando, Florida, i en De 1996 va ser nomenat SFWA Grand Màster.

Ell és molt benvolgut en general pels crítics i col·legues, alguns dels quals han suggerit que transcendeix les etiquetes de gènere, i ha de considerar-se com un important escriptor per incorporar normes. Poul Anderson, per exemple, una vegada ho va anomenar el millor gran escriptor que viu "en" la ciència ficció (no "de" ciència ficció).
200px-Jack_Vance_Boat_Skipper.jpg

· Els llenguatges de Pao:

És una novel·la de ciència-ficció, de Jack Vance, escrita l'any 1958, es fabula amb la idea que per canviar un poble cal canviar-li el llenguatge. Tracta, per primera vegada en la ciència ficció, un tema de sociolingüística a l'empara de les teories que estableixen que l'entorn, i principalment el llenguatge, condicionen les capacitats i les percepcions dels éssers humans. Pao és un planeta que serà invaït sense que els seus habitants oposen cap resistència, precisament a causa d'un llenguatge que els manté en la passivitat i l'individualisme. Per a assolir l'alliberament es fa necessari canviar de mentalitat, i per tant de llenguatge. Així es modifiquen les llengües que es parlen en Pao, cercant una gramàtica simple i directa per als guerrers, altra adequada al desenvolupament industrial, i altra destinada a produir comerciants i polítics. Però el Panarca de Pao pugues legítimament preguntar-se fins a quin punt els nous llenguatges, distints segons l'usuari, poden modificar la característica central de Pao, i fins a quin punt els seus nous súbdits poden encara ser considerats paoneses. I tot això sense deixar de preguntar-se pels veritables interessos de Palafox, assessor del Panarca en aquest alliberament per la sociolingüística d'un planeta assetjat. En resum: aventura i reflexió a un temps és el que ofereix aquesta novel·la famosa, que ha esperat llargs anys la seua traducció al castellà


· Lectures


· Josep Pla, obres y pàgines d'interés
(Palafrugell, 8 de març de 1897 - † *Llofriu, 23 d'abril de 1981). Escriptor i periodista espanyol en llengua catalana.
La seua original i extensíssima obra literària, que abasta de forma ininterrompuda sis dècades i més de 30.000 pàgines, va ser essencial en la modernització de la llengua catalana i en la divulgació dels costums i tradicions locals. Els seus articles d'opinió, les seues cròniques periodístiques i els seus reportatges socials de nombrosos països constitueixen també un singular testimoniatge de la història del segle XX. Tot això, unit al fet de seguir sent l'autor més llegit de la literatura en català 25 anys després de la seua mort, li ha consagrat de forma unànime com el *prosista més important de la literatura catalana contemporània.
Podeu trobar més informació punxant en el següent link - - >> http://www.escriptors.cat/autors/plaj/pagina.php?id_sec=1966

· El Quadern Gris

El quadern gris és un text memorialístic basat en un dietari personal dels anys vint que l'escriptor reelaborà profundament per la seva publicació el 1966 com primer al tom del seu colossal Obra completa, que comprèn més de 45 volums. Està considerat no sols un dels millors textos de l'autor sinó un dels més importants de tota la literatura europea del segle XX. El quadern gris, anomenat així pel color de les tapes del primitiu esborrany del text, és la història de formació cultural i personal del seu protagonista, de la configuració de la seva actitud vital davant la societat que l’envolta.
Més informació - - >> http://www.xtec.es/~jducros/Josep%20Pla.html

· La Fundació Josep Pla

Neix l’any 1973, quan el propi escriptor decideix donar la seva biblioteca particular i crea la Fundació Privada Biblioteca Josep Pla, regida per un Patronat que s’ocuparà de la seva conservació i de facilitar l’accés al públic interessat. Aquest és el link - - >> http://fundaciojoseppla.cat/content/category/4/16/38/lang,ca/

Açí podeu trobar fotos de Pla i més acosta de la seua vida - - >> http://www.lletres.net/pla/
pla-f.jpg

· Sobre Montserrat Roig hem de llegir un fragment del seu llibre "Digues Que m'estimes encara que sigui mentida"

· Sobre Joan Perucho hem de llegir un fragment del seu llibre "Carnet d'un diletant"

· Sobre Ferran García Oliver hem de llegir un fragment del seu llibre "Oc"
· Textos argumentatius de la premsa


----->> Setmanari El Temps, article sobre Jaume I external image 124_societat_1.jpg [Dimarts 5 de Febrer del 2008 - Número 1233]

----->> Diari Avui, article d' opinió sobre les Engrunes de Joan Oliver [Dimecres 6 de febrer del 2008 - pàgina 2 del diari]