RAFAEL HN - 22C

DIARI


No he nascut amb cap anomalia per la qual no puga començar aquest diari d'una forma clara i senzilla, i inclús una mica graciosa, per això primer mencionaré la meua afició per
=----
=

DIARI INTERGALÀCTIC

external image 490020730_1fda800411_m.jpg
Diari digital intel.ligent de la nau hipergalàctica y turbopropulsada Sangoneta. Dia 539 de la nebulosa d'Orió de la 25º temporada després del segon Crist. Anem viatgant a una velocitat de 5 vegades la velocitat de la llum, per a no gastar molt. La temperatura interior es de 295´268º K, i fora fa un fred que gela. La tripulació se compon de tres mecànics especialitzats en motors de inyecció de protons invertits i dos mecànics especialitzats en chapa y pintura, un informatic, quatre androides encarregats de la neteja i higenizació de la nau,
INTEL·LIGENCIA I MÉS


All 14 anys el grau d'intel·ligència és important, però ho són més les ganes d'aprendre, la disciplina i l'esforç personal.
En altres temps ja ho sabien, i implantaven l'ordre i la continuitat de l'esforç als alumnes.
En guanyar llibertat els alumnes, es pot pensar que els intel·ligents avançaren més, però ralment els faltava que la disciplina potenciés els seus recursos.
Com que l'informe està fet per una entitat conservadora algú pot dir que és desmesurat, però, hem comprovat que la disciplina no entén de política i és necesària perquè avancin els estudiants.
Tambè és important l'ordre i la voluntat al món profesional i a l'emigració, com els emigrants que han posat tot el seu esforç per adaptar-se als nous treballs i a una nova cultura.
Hi ha gent forastera que difícilment ha ocupat carrecs importants i s'han imposat per l'autodomini i l'exigència seua.


OPINIÓ DE L'ARTICLE (INTEL·IGENCIA I MÉS)
external image 536402496_fe6dbcdfb3_m.jpg
Yo pense que una bona disciplina escolar es tant necesària com una bona educació. A vanda dels coneixements acadèmics, el respecte per el companys i per els majors, l'ordre i la responsavilitat, l'educació ética, l'obediencia i organització jeràrquica son elemets indispensables, ja que la nostra societat esta organitzada i regida per aquestes bases.

JACK VANCE


Jack Holbrook Vance va néixer en San Francisco (EE. UU.) en 1920. Després d'estudiar enginyeria i física es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura policíaca, gènere al que ha contribuït amb més de dotze novel·les obtenint el prestigiós premi Edgar.

La principal virtut de Vance com narrador és la seva capacitat de crear mons sorprenents i la seva habilitat per a donar-los versemblança gràcies a la minuciosa descripció de petits detalls i la complexa interacció de tots els personatges que presenta. Encara que és acusat de vegades d'utilitzar arguments massa simplistas, Vance es limita a reprendre estereotips més que explotats que, amb la seva immensa capacitat per a la fabulació i l'aventura, refresca i aconsegueix revitalitzar.