PEDRAF- 22CO
Hui em vaig alçar a les set del matí amb un fred gelat. Sense obrir els ulls ja estaba fent-me la moxil.la el dedejuny m´esperava a la cuina , un got de llet amb sucre i prou cereals , quan me va sonar el timbre i tingué que baixar i començar la caminata al institut . La primera clae la de filosofia , no està mal tenint el compte en mestre .Ara ja estic a l´última classe la de valencià i estic prop d´anarme a casa el mestre ha demanat fer un diari que tinga almenys deu linies. A casa esta el dinar esperant-me amb ma mare mon pare i els meus germans .

Diari d´abord
Any 1439 de la era del nostre senyor soc un soldat de la marina espanyola estic baix el mand del capità Rodriguez . Fa deu dies que hem desembarcat de Càdiz anem cap a l´india en una misió d´aconseguir especies y ropes per a la corona anem a rodear l´Àfrica fins aplegar .El viatge constara de moltes parades la primera a les isles canaries. Ens van arreplegar informes a Càdiz abans del desembarc hi havien vaixells pirates per tot arreu entre les canaries i cape verde la segona parada on desembarcarem. Falten 24 dies per a aplegar a tenerife els dies van passant molts del soldats tenen molt de tremor per trobar-se amb els vaixells pirates. per ordre del capità esta prohibit parlar sobre els pirates segun a dit als suboficial baixen la moral dels tripulants i els soldats . Hi ha un bona relació en general entre els suboficials soldats i la resta de la tripulació encara que es nota una mica la desesperació per aplegar la tripulació es divertix amb jocs i amb cants de tot tipus ja no queda ni una setmana de viatge.

Intel.ligència i més
A partir de certa edat es important per a l´aprenentatge la intel,ligència però sense esforç i ganes d´aprendre no es pot avançar .
Fa ja temps l´época d´aprenentatge era més sever i exigien mes nivell de treball.
els estudiants han anat aprofitant-se de la llibertat que se´ls va donar i molts dels estudiants per la falta de disciplina desaprofiten la seua intel.ligéncia treballant menys.
La disciplina sempre ha estat defensada pels més conservadors , algunes escoles progressistes van baixar el nivell , però la disciplina no és un valor de dretes o de esquerres per a que els partits polítics s´aprofiten d´aixo.
La importància de la disciplina és tan important en el món laboral com en el nivell acadèmic .

Opinio de : intel.ligència i més
M´ha semblat un text molt important sobre l´esces que se le ha donat a la intel.ligència quan tambe l´esforç i la constancia es important en cualquier ambit de treball o estudi .
UNA IMATGE DE LA PÀGINA WWW.FLICKR.COM
cerebro.jpg

JACK VANCE
jack_vance.jpg
Jack Holbrook Vance va néixer en San Francisco (EE.UU.) en 1920. Després d'estudiar enginyeria i física es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura policiàca, gènere al que ha contribuït amb més de dotze novel·les obtenint el prestigiós premi Edgar.

La principal virtut de Vance menjo narrador és la seva capacitat de crear mons sorprenents i la seva habilitat per a donar-los versemblança gràcies a la minuciosa descripció de petits detalls i la complexa interacció de tots els personatges que presenta. Encara que és acusat de vegades d'utilitzar arguments massa simplistes, Vance es limita a reprendre estereotips més que explotats que, amb la seva immensa capacitat per a la fabulació i l'aventura, refresca i aconsegueix revitalitzar.

L'exemple típic d'això és El Cicle de Tschai, el planeta de l'aventura. Composta per quatre llibres; ELS CHASCH, ELS WANKH, ELS DIRDIR i ELS PNUME, tracta el viatge del tripulant d'una nau perduda a través del planeta Tschai... per a aconseguir donar avís del seu accident.

Altra obra molt celebrada de Vance és La sagazaga de la terra moribunda, relat desternillant de les aventures de Cugel, un maldestre lladre i hàbil mentider, a través d'un món, el nostre, al final dels seus dies, el sol s'apaga, la ciència i la tecnologia s'ha perdut però la màgia l'ha reemplaçat; és La Terra Moribunda. Menjo Vance no es pren molt de debò el gènere, aquest cicle no està bé vist pels amants de les fantasies heroiques o de les novel·les d'espasa i bruixeria.

Òbviament Vance no és un autor hard, però la seva lectura és molt més refrescant i entretinguda que la de molts altres pretesos, i pretencios, divos del gènere.
Vance emmarca les aventures dels seus personatges dintre d'unes cultures canviants, i s'esplaia a explicar detalls com els tipus de menjar, els artefactes, les armes, els costums socials, la vestidura o els tractaments honorífics; gairebé sempre emmarcats en societats pseudofeudals. És, gairebé, una ciència-ficció antropològica, encara que ompli d'aventures.

josep
josep pla
josep pla 2josep pla 3


article d'opinió