OLGA BA - 22C
Estimat diari, hui, vint de setembre de dos mil set em trobe a l'aula de valencià on el meu professor ens ha manat començar un diari. Jo, la veritat mai en la meua vida n'he fet un... però ací estic. Aquest any curse el Batxillerat, exactament segon. En un principi no em feia molt fer-ne aquest cicle però els meus pares em varen convéncer, a més a més jo tinc la il·lusió d'anar a la Universitat. Què vull fer-hi... exactament no ho sé; bo, sí que ho sé però segurament canviaré d'idea com passa sempre. De moment he fet l'elecció d'enginyeria química, per això d'estar en un laboratori, però no hi ha res segur. Canviant de tema... tinc fam, supose que ara aniré a casa a menjar; això sí, després d'anar a ca la meua àvia, ja que té la meua germana i he d'anar a arreplegar-la. No tinc moltes ganes perquè segur que em toca quedar-me xarrant un moment i com abans he dit.. tinc fam!. Bo, encara sort que ja està tocant la música que avisa el final de les clases, ja continuaré un altre dia.


escritorio.jpg

Diari de bord de La Nau Astralopitecus:


Hui em escomençat el nostre viatge per el sistema solar; la missio: anar a Júpiter ha deixar unes cartes per als terricoles que habiten alli. La veritat es que ser un empleat de correus té les seues ventages, ja que podem viatjar gratis!. En la missio anem dels millors missatgers que hi ha a la comunitat valenciana, jeje. Acompanyant-me en aquesta missio tenim a la navegadora Marta, ella es especialista en anar a tota castanya y esquivar els cometes, per altra vanda tenim a Maria, es una de les missatgeres, ella s'encarrega de les cartes i paquets estraviats; per altra banda tenim a Rubén, aquest home relament esta per estar, ja que mai dona pal al aigua; per altra banda esta Antoni i Alexandra ells també son missatgers com jo y s'encarreguen de que el missatge arrive en bones condicions al receptor. Bó estem tots un poc nerviosos perque es la primera entrega que fem fora del planeta terra. Espere que aquest viatje ens done moltes coses y experiencies bones,
Intel·ligència i més.

En un estudi es demostra que no només la intel·ligéncia és important, també ho és la disciplina, esforç... Tot aixó s'aplicava avanç pero la conseqüencia d'aixó era que es cansaven d'estudiar. Aleshores es va pensar que la solució d'aquest problema seria d'eixar '' d'acosar'' a l'estudiant fent que estudiara per sí mateix, peró aquesta desició va causar que molts estudiants a pesar de ser intel·ligents no estudiaren. Aleshores la CONCAPA recolça l'antic criteri rebutjant la idea que implantaren algunes escoles progressistes; la qual defen la ''llibertat en l'estudi''. A més a més la importància de la disciplina i l'odre no és solament un camp que afecte a l'escola; també afecta a la vida en general; un clar exemple són els inmigrants; que s'apliquen per a integrar-se en la nova societat.


Opinió:

Jo pense que l'antic criteri d'estudi l'unic que aconsegueix es agobiar a l'estudiant i que aquest no vullga estudiar i acabe per aborrir les clases, ja que estudiar es una feina pesada i molt cansada psicologicament pero si tu a aquest esforç també li dones presió y una disciplina dura, el més lógic es que a la fí la persona es canse i opte per deixar de estudiar. També es cert que es una pena que molta gent amb una intel·ligéncia alta deixe de estudiar, pero també pense que cadascú fa el que vol en la seua vida i si un decideix no estudiar es una opció com cualsevol altra i es deuria acceptar; es clar que abanç es te que informar a aquesta persona de les conseqüencies que té la seua decició, pero una vegada a pres aquesta es deu de respectar i entendre. A més a més no crec que el nou criteri d'estudi; que dona més llibertats; ajude a gran escala a deixar l'estudi. Jo pense que hi ha altres aspectes més importants i no es tenen en compte; com: les companyies, les prioritats, inclús l'informació etc.

116388300_4c1f1a162a_m.jpg


la llum representa la sapiesa on pots arribar.( www.flickrcc.bluemountains.net)
Jack Vance


Jack Vance va néixer en San Francisco (EE.UU.) en 1920. Després d'estudiar enginyeria i fisica es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura policiaca gènere al que ha contribuït amb més de dotze novel·les obtenint el prestigiós premi Edgar.
La principal virtut de Vane com a narrador és la seva capacitat de crear mons sorprenents i la seva habilitat per a donar-los versemblança gràcies a la minuciosa descripció de petits detalls i la complexa interacció de tots els personatges que presenta. Encara que és acusat de vegades d'utilitzar arguments massa simplistes, Vance es limita a reprendre estereotips més que explotats que, amb la seva immensa capacitat per a la fabulació i l'aventura, refresca i aconseguix revitalitzar.
L'exemple típic d'això és El Cicle de Tschai, el planeta de l'aventura. Composta per quatre llibres; ELS CHASCH, ELS WANKH, ELS DIRDIR i ELS PNUME. També un altre exemple es el diari de Pao llibre que estem lleguint aquest trimestre.

jack-write.jpg
Vaig a deixar 4 enllaços, sobre:

Josep Pla:

Aci teniu una pàgina sobre Josep Pla, a on explica tot sobre ell:

http://www.escriptors.cat/autors/plaj/[[http://es.wikipedia.org/wiki/Josep_Pla|]]

Aci en teniu una altra pàgina a on no assoles podeu encontrar informació de Josep si no que també sobre altres autors:

http://www.escriptors.cat/autors/plaj/

Aci teniu una altra pagina sobre el llibres de Josep Pla y si vols també pots comprar-los:
Exemples de gèneres periodístic d'opinió:


Ací esta una columna sobre l'equip de futbol de baladona.
Ací teniu un article d'opinio sobre la perdua del mestre Vicent Marçà; feta el 9/08/04.
Per últim ací teniu un enllaç sobre una critica de cine sobre la pelicula Scoop.