JUAN CARLOS SS - 22C
DIARI
He nascut a valencia,la meua ciutat em pareix molt bonica.
Vivim en un barri als afores de Valencia que esta situat en una
avinguda on predomina molt el trafic.es un barri molt tranquil pese
al trafic.
Pel mati,em toca anar a l'institut i tinc un cami llarg.Primer he de
passar l'avinguda i despres tot el barri per a poder aplegar.
els meus amics,com tots els dies,m'esperen a la porta de l'institut,una
vegada alli,pugen per les escales fins que apleguen a la classe.

DIARI DE LA NOSTRA NAU

BIOGRAFIA DE JACK VANCE
Jack *Holbrook *Vance va néixer en San Francisco (*EE. *UU.) en 1920. Després d'estudiar enginyeria i física es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura [[|*policíaca]], gènere al que ha contribuït amb més de dotze novel·les obtenint el prestigiós premi Edgar.
La principal virtut de *Vance menjo narrador és la seva capacitat de crear mons sorprenents i la seva habilitat per a donar-los versemblança gràcies a la minuciosa descripció de petits detalls i la complexa interacció de tots els personatges que presenta. Encara que és acusat de vegades d'utilitzar arguments massa simplistes, *Vance es limita a reprendre estereotips més que explotats que, amb la seva immensa capacitat per a la fabulació i l'aventura, refresca i aconsegueix revitalitzar.
L'exemple típic d'això és El Cicle de *Tschai, el planeta de l'aventura. Composta per quatre llibres; ELS *CHASCH, ELS *WANKH, ELS *DIRDIR i ELS *PNUME, tracta el viatge del tripulant d'una nau perduda a través del planeta *Tschai... per a aconseguir donar avís del seu accident. Durant tot l'es succeïxen les situacions més intrigants i les peripècies més perilloses, però el veritable amaneixo, i el que dóna la seva veritable dimensió al Cicle, és la descripció de les quatre races que donen títol als llibres, i que comparteixen... amb els humans.
Altra obra molt celebrada de *Vance és La sagazaga de la terra moribunda, relat *desternillante de les aventures de *Cugel, un maldestre lladre i hàbil mentider, a través d'un món, el nostre, al final dels seus dies, el sol s'apaga, la ciència i la tecnologia s'ha perdut però la màgia l'ha reemplaçat; és La Terra Moribunda. Menjo *Vance no es pren molt de debò el gènere, aquest cicle no està bé vist pels amants de les fantasies heroiques o de les novel·les d'espasa i bruixeria.
Altra sèrie famosa és la dels *Principes Dimoni Durant els cinc volums que componen aquest cicle, es viatja per centenars de mons, es [[|*pergeñan]] plans *infalibles i es lluita contra poderoses forces més enllà de la capacitat del nero mortal... sense recursos econòmics.
No queda clar per a alguns crítics si *Vance és més un escriptor de fantasia que de ciència-ficció, sense caure en el compte que *Vance, abans de res, és un escriptor de novel·les d'aventures. En les seves obres tot just queden buits per a les discussions morals o tecnològiques; els personatges són com són, sense caure en *enrevesados i tediosos parlaments [[|*teosóficos]], les màquines funcionen, i molt bé per cert, i només els seus inventors i els tècnics que les reparen tenen perquè saber com funcionen. Encara descrivint paratges increïbles, estranys éssers i batalles fabuloses, mai cau en l'exageració pròpia de la *space opera, i quan es decideix per la fantasia prefereix donar-li un tractament irònic sense oblidar-se de l'èpica.
Òbviament *Vance no és un autor *hard, però la seva lectura és molt més refrescant i entretinguda que la de molts altres pretesos, i *pretenciosos, *divos del gènere.