jose6_90
DIARI
Un dia plujós i gris va nàixer a València un xiquet, sí, era jo, un xiquet que ja volia jugar a futbol només eixir al món. La veritat és que la meua vida ha estat lligada al futbol, fins ara, que ja no jugue, però abans durant més de deu anys he estat jugant al fubol i tota la meua infància, els meus amics i els millors i pitjors moments els he viscut amb gent que conec del futbol.

DIARI DEL VIATGE TURÍSTIC PER L'ESPAI
Any:2300
Avui he viatjat per la constel·lació d'Orió , i pese a les crítiques, els seus planetes son meravellosos.Viatgem abord de la nau 6 persones,i els encarregats.El viatge era prou car ( uns 50 mil milions d'euro-dólars), però valia la pena. El primer planeta que he vist era grandiòs, com unes 20,1501 vegades la Terra. Era de color roig i tenia 13 sàtel·lits, el més gran tenia el tamany de la Terra, però tenia un relleu molt montanyòs, ja que els seus pics podrien arrivar fins al 15000 metres d'altitud. Aquest planeta estava a una temperatura mitjana de 280 ºK gracies al calor produït pel planeta gaseòs del que provenia. Els demés sàtel·lits eren insignificants. Aquest planeta gira entorn a una estrela mès xicoteta que el Sol. La estrela te al voltant seu a 6 planetes i tots meny el planeta descrit eren molt menuts i estaven molt a prop de aquesta, i per això, no hem pogut visitar-los. Després hem fins l'estrela que més a prop estava, i que més gran era. Aquesta estrela tenia un tamany 142,25 vegades la terra i era de color blau marí.Per donar-li tota la volta hem tardat 1 hora, 22 minuts i 33,24 segons.Això es massa temps , ja que volem visitar unes altres constel.lacions i no ens donarà temps ja que volem arrivar a la Terra l'any 2400 segons l'hora de la Terra ja que volem arrivar a l'hora de dinar.

RESUM DE INTEL·LIGÉNCIA I MÉS
Fins als 14 anys l'intel·ligencia compta molt, però després la disciplina i l'esforç personal són decisives. Antigament ja ho sabien i els mestres contaven la continuïtat de l'esforç. L'ordre i la disciplina perderen valor i els estudiants guanyaren llibertat i van prosperar els alumnes intel·ligents sense esforç perqué faltava disciplina. A continuació s'adonaren que la disciplina no sols servia perqué avancen els menys dotats, sinó perqué els intel·igents aprofiten possibilitats. En el mcerebro.jpgón professional també és visible la voluntat i l'ordre i, per això, la gent del poble que emigra a la ciutat amb la disciplina i l'atenció han fet que s'obrin més camins.

OPINIÓ PERSONAL
Jo crec que l'intel·igencia es un valor important per tindre èxit en la vida, ja que si no tens una idea inicial es molt més dificil comprendre qualsevol tema, peró no és l'únic. L' esforç, la espontaneïtat, la voluntat són altres valors que en conjunt tenen més importáncia en comparació amb la intel·ligéncia. En els estudis pot tindre un poc més valor l'intel·ligéncia, ja que s'evalua sobre els coneixements de l'alumne. Però en el món laboral els valors citats anteriorment en conjunt constitueixen el valor més significatiu i que més es valora.

BIOGRAFIA DE JACK VANCE
Jack Holbrook Vance va néixer en San Francisco (EEUU) en 1920. Després d'estudiar enginyeria i física es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura policíaca, gènere al que ha contribuït amb més de dotze novel·les obtenint el prestigiós premi Edgar. La principal virtut de Vance menjo narrador és la seva capacitat de crear mons sorprenents i la seva habilitat per a donar-los versemblança gràcies a la minuciosa descripció de petits detalls i la complexa interacció de tots els personatges que presenta. Encara que és acusat de vegades d'utilitzar arguments massa simplistes, Vance es limita a reprendre estereotips més que explotats que, amb la seva immensa capacitat per a la fabulació i l'aventura, refresca i aconsegueix revitalitzar. L'exemple típic d'això és El Cicle de Tschai que intenta donar avís del seu accident. Durant tot l'es succeïxen les situacions més intrigants i les peripècies més perilloses, però el veritable amaneixo, és la descripció de les quatre races que donen títol als llibres. No queda clar per a alguns crítics si Vance és més un escriptor de fantasia que de ciència-ficció, sense caure en el compte que Vance, abans de res, és un escriptor de novel·les d'aventures. En les seves obres tot just queden buits per a les discussions morals o tecnològiques.Vance emmarca les aventures dels seus personatges dintre d'unes cultures canviants, i s'esplaia a explicar detalls com els tipus de menjar, els artefactes, les armes, els costums socials, la vestidura o els tractaments honorífics; gairebé sempre emmarcats en societats pseudofeudals. És, gairebé, una ciència-ficció antropològica, encara que ompli d'aventures.

jack_vance.jpgInformacio de Josep Pla
Informació de el quadern gris
Informació de Montserrat Roig
Informació de Joan Pelucho:

Exemple d'un article d'opiniò: edtorial diari avui