JORDI FC - 22C

Diari personal (I)


Vaig nàixer a barcelona al 1990 un 19 de juliol calorós. Ara tinc 17 anys i visc a València encara que mantinc arrels de la meua ciutat ja que sóc del Barça. Tinc amics que vénen a la mateixa classe que jo des de fa uns anys. Visc amb la meua família als afores de la ciutat. Vaig a l´institut Joanot Martorell des de fa 3 anys i ara curse 2n de Batxillerat on les coses espere que vagen béDIARI DELS PIRATES- día 1


Avui 17 de gener de 1512 estem en ple mar Mediterrani i no pare de treure la vista dún vaixell que es veu a l´horitzó. Estem abord del Mistic un dels vaixells més grans i importants de tota Barcelona. Portem més de tres setmanes i el cansanci, el fred i el desgast del menjar ja comença a fer factura. Som més de 500 homes els que estem ací amb la missió d´aconseguir un tressor que es troba en una illa entre la frontera amb el continent africà i asiatic. Segons es conta aquella illa està poblada i mantenen el tresor baix molta vigilancia.


RESUM
Fins als 14 anys el grau d´intel.ligència compta molt a l´hora dels estudis, però que de més major lo important son les ganes i l´esforç.
Abans els fills eren bombardejats amb l´exigència i l´esforç. Els alumnes van guanyar llibertat i es pensava que solament els intel.ligents prosperarien, pero no es cert ja que els faltava disciplina. Algunes escoles progressistes van rebaixar l´ordre i que la disciplina no es un valor de dretes ni d´esquerres. Els inmigrants son un exemple com a model d´esforç.


OPINIÓ D´INTEL.LIGENCIA I MÉS

La meua opinió d´aquest text es que hi ha que tindre disciplina perque sols amb la intel. ligencia no es fa res. En els estudis, el treball, sempre s´ha de ser responsable. Ningú no dubta que la intel. ligencia es una cosa molt important.


JACK Vance

Jack Vance, nascut en 1920 a San Francisco (E.E.U.U.), és un dels escriptors nord-americans de ciència ficció més populars que ha donat el gènere. Encara que les seves novel·les es presenten com simples narracions d´aventures (sempre esplèndides com a tals), l´atenció al detall de la qual fa gala en la construcció de les societats descrites en elles, així com l´exotisme que les caracteritza i l'anàlisi de la relació individu/grup que proposa les han fet més perdurables de l´esperat per la majoria dels comentaristes.

Al llarg de la seva dilatada carrera, Jack Vance ha seguit sempre un camí solitari, al marge de modes i dels corrents més apassionats del gènere, i ha desenvolupat una obra molt extensa, tan consistent com peculiar i característica. Encara que de forma una mica tardana, ha assolit guanyar el reconeixement que mereix la seva obra, i després de cinquanta anys dedicats a l´escriptura, els seus llibres estan sent constantment reeditats en tots els idiomes

+
JOSEP PLA

Ací està tota la vida de Josep Pla Informació 1

Ací està la informació d´aquest conte [[http://www.grec.net/llivirt/mp.pgm?NUM=002944560&F=84376516 - 7k -|Contraban]]

Obra més important de Josep pla El quadern gris

Més informació de l´obra més important de Josep Pla el quadern gris 2


LLIBRE DE LA SEGONA EVALUACIÓ

- Montserrat Roig: que m´estimes encara que sigui mentida
- Joan Perucho: carnet d´un diletant
- Joan Garcia-Oliver: OC
- Joan Fuster: Diccionari per a ociosos

EXEMPLES DE GÈNERES PERIODÍSTICS D´OPINIÓ

- editorial
- Columna
- article d´opinió
- cartes al director
- critica de cine, etc