ISABEL DH

Estimat i desventurat lector, comença ací el meu diari que tu m'has reclamat i que en principi no pense defugir.

Primer dia de classe de valencià del curs. Es l'última hora del matí i es noten els rostres cansats. Hem arribat a la tercera jornada i no em trobe gens motivada per a encarar el curs amb força. Però encara tinc l'esperança que aquesta depressió post-vacacional dure tan sols dues semanes pel cap alt, fins que m'acostume a la rutina d'estudiants.

Imagen_027.jpg

Un bon inici de diari seria presentant-me. Em diuen Isabel Durán Herrero, tinc 17 anys, sóc valenciana i estic disposada a continuar amb aquest diari i omplir-lo d'aventures realistes, curioses i sobretot... entretingudes.

----DIARI DE BORD Hem arribat a l'òrbita prevista en direcció a la centralita ternicola. El quartet, està preparat per a afrontar la missió a fer. Tenim prevista una cita amb els extraterrestres del planeta Cofernita en la centralita internacional espacial, aunque ells prefereixen que els anomenen Exvitorians Cuantics. Aquests éssers han solicitat l'ajuda del quartet amb l'intencio de trobar a la seua filla, que a estat en cautiveri durant dos anys...però el seus cautivadors provisionals es nieguen a donar les coordenades exactes de la seua situació. Però el quartet, que som quatre xicones valencianes, som especialistes en aquestos casos, som espies, investigadores, detectives i mai hem fracasat en cap missió. A pesar de les condicions meteorològiques on se suposa que es troba la xicoteta exvitoriana cuantica el quaret està preparat. Portem neuprens per a soportat temperatures maximes de 130º i minimes de -100º. També tenim maquines perforadores, submarines, aeronàutiques, aeroplanes i com no, terrestres. I tot això en una nau que no ocupa mes de 50 metres cuadrats. Ja està tot preparat, totes tenim ansies de començar el llarg camí que ens espera, ple de confusions i pistes falses... ¡però ningú pot amb nosaltres! Solament ens queda esperar a que la xiqueta mes menuda del quartet termine de pentinarse la cabellera... tan coqueta com sempre...===
Resum de l'article d'opinió "La intel·ligencia i mes"
Un estudi diu que a partir dels 14 anys les ganes d'aprendre es el mes deciciu. Tot el contrari pasava fa uns anys on alló que predominava i en que es basava l'educació era la disciplina. Amb la democràcia els estudiants tenien mes llibertat i es podia pensar que solament prosperaven els mes intel-ligents, però en la realitat els estudiants mes intel-lectuals no aprofitaven las seues capacitats. Per aquest motiu es demostra que la disciplina serveix perquè avancin els joves menys dotats y els mes intel-lectuals no malbaratin les seues capacitats.
Demostra tambè que la disciplina es tan important a l'escola com al treball.John Holbrook Vance (Agost nascut 28, 1916 en San Francisco, Califòrnia) és generalment descrit com a ciència i fantasia Americana autor de ficció. La majoria de la seva feina ha estat publicada sota el nom Jack Vance. Vance Ha publicat 11 misteris com John Holbrook Vance i 3 com Ellery Reina. Altres noms de bolígraf inclouen Alan Wade, Peter va Aguantar, furgoneta de John Veu, Gaig Kavanse.


Entre els seus premis són: Premis d'Hugo, en 1963 ja que Els Mestres de Drac i en 1967 ja que L'Últim Castell; un Premi de Nebulosa en 1966, també per l'Últim Castell; el Premi de Júpiter en 1975; el Premi de Fantasia Mundial en 1984 per a tota la vida consecució i en 1990 ja que Lyonesse: Madouc; un Edgar (l'equivalent de misteri de la Nebulosa) per bé primera novel·la de misteri en 1961 ja que L'Home en la Gàbia; en 1992, era Convidat d'Honor al WorldCon en Orlando, Florida; i en 1996 va ser anomenat un SFWA Grand Mestre.

És generalment altament regarded per crítics i col·legues, alguns de qui ha suggerit que ell transcends etiquetes de gènere i hauria de ser regarded com a escriptor important per estàndards d'idea dominant. Poul Anderson, Per exemple, una vegada que cridat l'hi més gran escriptor Americà de vida "en" ficció de ciència (no "de" ficció de ciència).

JOSEP PLA:

1.- Biografia.
Pàgina mes completa de l'autor.
2.- Obra.
L'obra mès important i coneguda de l'autor. (Fragment de "Quadern Gris").
3.- Contraban.
Conte de J.P
Pla_a50.jpg

MONSERRAT ROIG

1.- Biografia:
Revista de literatura, poesia i art.
2.- Obra: "Digues que m'estimes encara que sigui mentida".
moz-screenshot.jpgmontserratroig_text.gif