ESTHER CO - 22CDIARI PERSONAL


Vaig nàixer un dia de març a València, va ser una nit freda encara que no recorde res d'aquell dia i tot el que sé és gràcies als meus pares.

Som una familia húmild composta per quatre persones i estic molt orgullosa d’açò.

Hui ja han pasta setze anys des del meu naixement. Ara ja estic estudiant segon de batxillerat, i sincerament estic un poc asustada, la meua classe ni m’agrada ni em desagrada però açó es el que menys m’importa. Tinc por perqué és el curso on més et jugues el teu futur ja que és deciciu par a anar al selectiu i después entrar a la Universitat…DIARI DE BORD


Hui, dia 26 d'octubre de 3000 hem d'anar a l'espai per vore el motiu pel qual el satel·lit enviat fa dues setmanes a l'espai no ha a l'òrbita on voliem situar-ho.

Aquest satèl·lit anomenat "meyis&co", pertany a una nova companyia telefónica creada per mi i dues companyes meves de la universitat que ens varem associar amb un grup de físics molt prestigiosos de Londres. Aquest projecte el varem pensar fa ja dos anys i fins fa un parell de setmanes hem estat treballant durament per poder posar en òrbita el satèl·lit. Però la física és molt complexa i qualsevol error aparentment insignificant, pot desfer tot el treball, com ens va pasar a nosaltres.

A Espanya les distàncies molt grans les messurem en kilòmetres, pero en Anglaterra les messuren en milles. Això supose jo que no hi ha res a vore si les mesures són sempre les mateixex però nosaltres varem cometre el gran error de messurar els calculs en kilòmetres i ells en milles sense adonarse'n d'aquest detall, per això el satèl·lit no ha arribat on nosaltres voliem i s'ha quedat a mig trajècte per aquesta diferència de messura.

Durant aquests dies hem de modificar la seua programació ficant totes les messures en kilòmetres i axí aconseguir que vaja a la seua òrbita i per tant que funcione correctament i aconseguir el nostre objectiu, tindre exit amb la nostra companyía telefónica.INTEL·LIGÈNCIA I MÉSA més de la intel·ligència també compta les ganes d'aprendre, la disciplina i l'esforç personal. Antigament tot això ja ho sabien els pares, que bombardejaven als fills amb l'ordre i l'esforç. Al cap del temps els estudiants guanyaren llibertat i només van prosperar els alumnes intel·ligents.
Quan va arribar la democràcia, algunes escoles van rebaixar la importància de l'ordre, afavorint altres valors com ara l'espontaneïtat, la llibertat. La disciplina no es ni de dretes ni esquerres, serveix tant per als joves menys dotats com per als més intel·ligènts.
L'ordre al mòn professional és innegable, també ho és en la inmigració, és un exemple per autodisciplinar-se i aprendre un ofici. Persones d'altre llocs del món demanen aquests drets encara que ho tenen més difícil.OPINIÓ


La meua opinió sobre aquest text és que els estudis realitzats tenen molta raó ja que hui en dia s'exigeix menys que abans i els alumnes més intel·ligènts no necesiten un gran esforç per a traure avant el curs. Però si no ets un alumne constant i treballes tots el dies a casa a l'hora de la veritat no arribaràs mai a l'èxit i això només s'aconseguix amb la disciplina que et donen els teus pares a casa.


291094770_dbd53e68b6_m.jpg
BIOGRAFÍA DE JACK VANCEJack Holbrook Vance va nàixer en San Francisco (EE. UU.) en 1920. Després d'estudiar enginyeria i física es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura policíaca, gènere al que ha contribuït amb més de dotze novel·les obtenint el prestigiós premi Edgar.

Una de les obres més importants de Jack Vance és "Els llenguatges de Pao"

vance146.jpg lenguajes_de_pao.jpg
Jack Vance Els Llenguatges de PaoLa pàgina web més important de l'autor Josep Pla
L'obra més important d'aquest escritor és "El quadern gris"
Una altra pàgina sobre "El quadern gris"
El conte més important de Josep Pla és Contraban


Josep Pla: "El quadern gris"
Monserrat Roig: "Diguis que m'estimes encara que sigui mentida"
Joan Perucho: "Carnet d'un diletant"
Joan Garcia-Oliver: "OC"
Joan Fuster: "Diccionari per a ociosos"


EXEMPLES DE GÈNERES D'OPINIÓ PERIODÍSTICS


Article d'opinió a "El levante"aparegut el 5 de Febrer de 2008 després de la fi del programa "AÇí hi ha tomata":
L'editorial del diari semanal "El temps" del día 05-02-2008
Columna

crítiques:cine, llibres, espectacles

internostrum