BELÉN MP - 22C

Estimat diari:
Hui, 20 de setembre de 2007, done les gràcies a Déu per estar ací, ja que en aquests últims anys valore més la meua vida. Abans no pensava en el meu futur, només tenia present el passat però fa temps tot va canviar, quan després d´una nit plena d´anècdotes per poc la meua vida s´acaba. Per sort no va ser per a tant, però el fet de sofrir un accident em va fer viure el dia a dia pensant en els meus fets irresponsables. Ara tinc clar que si al present no faig el correcte, no tindré futur.


DIARI DE BORD:
Dimarts 8 d´abril de 3007:
Hui és el meu aniversari, per això he convidat a tots els tripulants de la nau " EL PANTERRE" a berenar. Portem ja 5 mesos sense parar de treballar en el projecte " Buscant a Nemo 2364", estem farts d´anar per tot el Sistema Solar agafant pistes sobre el parader d´un peix. Ara ens trobem al planeta "Cànovas", ací hem divissat altra nau amiga, segons els meus informs, la seua missió és més difícil que la nostra. Ells han d´encontrar a Madeleine, una xiqueta extraterrest, que ha dessaparegut.

Al nostre planeta, la tripulació som famosos, col.loquialment ens conèixen com "LOS POLLOS", pareix que la nostra missió ha despertat la curiossitat dels terrícoles, tots volen saber on dimonis es troba el peix.

Ara mateix els meus companys descansen, encara falten 7 hores per a berenar, però abans hem de treballar. Sempre treballen de la mateixa forma:
1.- Explorem el planeta en busca del peix.
2.- Agafem dades que ens dones pistes.
3.- Enviem les dades cap a la Terra.
4.- En la Terra un equip d´especialistes anomenat "El Cuarteto de la Muerte" comença la investigació.

Treballem massa!!!! Encara recorde l´última festa a la que tota la tripulació vam anar, va ser a la Terra i tinc una imatge d´aquell dia al cap:


.......................................... SERGENT: TEMERARIAINTEL.LIGÈNCIA I MÉS
Fins als 14 anys són decisives les ganes d´aprendre, la disciplina, l´esforç personal. Els fills/ alumnes eren bombardejats amb l´exigència de l´ordre. Després, la disciplina i l´ordre van patir el descrèdit pedagògic , i els estudiants van guanyar libertat. Els faltava que la disciplina potenciés els seus recursos. La disciplina sempre ha estat defensada en els àmbits conservadors. La importància de l´ordre i de la voluntat no és només visible en l´àmbit escolar. En el món professional és innegable.


OPINIÓ
Per a triunfar en la vida no cal ser intel.ligent , el més important és ser constant i treballar fort. Hi han moltes persones que quan eren xicotets no els anava bé als estudis, però que amb esforç han lograt arribar molt lluny. Albert Einstein és un exemple d´açò. La gent no naix amb coneixements, sinó que poc a poc aprén coses. Per això, sempre hi ha que insistir e intentar fer tot com pugues, no importa que a la primera no isca bé, però, si practiques al cap i a la fi terminaràs fent les coses de la manera correcta. Si treballes, obtindràs bons resultats.
albert-einstein-1.jpg549883494_b1efd9dd76_m.jpg


JACK VANCE
John Holbrook Vance (Agost nascut 28, 1916 en San Francisco, Califòrnia) és generalment descrit com a ciència i fantasia Americana autor de ficció. La majoria de la seua feina ha estat publicada sota el nom Jack Vance. Vance Ha publicat 11 misteris com John Holbrook Vance i 3 com Ellery Reina. Altres noms de bolígraf inclouen Alan Wade, Peter va Aguantar, furgoneta de John Veu, Gaig Kavanse.

Entre els seus premis són: Premis d'Hugo, en 1963 ja que Els Mestres de Drac i en 1967 ja que L'Últim Castell; un Premi de Nebulosa en 1966, també per l'Últim Castell; el Premi de Júpiter en 1975; el Premi de Fantasia Mundial en 1984 per a tota la vida consecució i en 1990 ja que Lyonesse: Madouc; un Edgar (l'equivalent de misteri de la Nebulosa) per bé primera novel·la de misteri en 1961 ja que L'Home en la Gàbia; en 1992, era Convidat d'Honor al WorldCon en Orlando, Florida; i en 1996 va ser anomenat un SFWA Grand Mestre.


jack_vance.jpgELS LLENGUATGES DE PAO
3.- Els habitants de Pao són molt especials, no tenen cap reacció contra els enemics, en lloc de practicar esports es dediquen a cantar, són pacífics. No es diferencien molt es homes de les dones. No són tan seriosos com els de Desintegració. No vestien de forma estrafolària (colors llamatius). El Panarca no podia tindre amics, ni dubtar de les seues decisions.

11.- Ellvol que cada societat parle un idioma diferent i que realitze funcions concretes. Palafox possa als seus fills al cap de cada societat aixi pot controlar tot millor.

15.- GITAN NETSKO és una xiqueta de Pao que arriba a Desintegració amb altres dones, perquè això era part del tracte que van fer entre Bustamonte i Palafox. Ella ha d´anar amb Palafox, però després, com que a Desintegració quan un jove compleix quinze anys els pares els regalen dones, ell deixa que Gitan Netsko es trobe amb Beran. Ella queda embarassada, però quan descobreix que el pare es Palafox, decideix matar-se.

BERAN DE PANASPER és un xic de pell blanca i ulls grans. És el medalló i després es convirteix en Panarca. S´en va amb Palafox a Desintegració per a formar-se però regressa a Pao, perquè s´assaventà de les condicions que sofríen els habitants d´allí. Ell mata a Bustamonte.

BUSTAMONTE era el germà de l´antic Panarca (ajudador). Al principi la gent no l´estimava molt, però després es guanyà un poc loa confiança, ja que els seus impostos eren més baixos que abans. Va tenir que pagar diners als enemics i va fer un tracte amb Palafox.

LORD PALAFOX era un dominie de l´Institut de Desintegració. Tenia molts fills perquè a Desintegració quants més fill tens, més prestigi. Estava modificat, podia flotar i caminar per l´aigua. Al seu dit índex tenia un tub que projectava foc. Podia escoltar ones radiofòniques. Tenia al peu un sensor antigravetat. També estava format per ràdars a la mà esquerra, al front i al bescoll. Tenia 9 sensibilitats, 4 energies i 3 anul-lacions. Els seus plans eren controlar Pao.

21.- Els habitants de Pao es trobaven en un dels cants habituals, quan apareéis Beran volant (estava modificat) i diu que ell era el fill de l´antic Panarca i li corresponia ara ocupar el lloc que ocupava Bustamonte.
Bustamonte diu que ell és un traïdor. Beran mata a Bustamonte apuntant-li amb el seu dit índex, com que estava modificat, projectà foc. Así Beran ocupà el lloc del Panarca.AUTORS I LLIBRES (sense fer)

Pàgina web de Josep Plà
La seua obra més important és El quadern gris
Un conte d´aquest escritor és Contraban
Més obres de l´autor són :::::::::::


JOSEP PLÀ :::::::::::: El quadern gris

MONTSERRAT ROIG ::::::::::::::: Digues que m´estimes encara que sigui mentida

JOAN PERUCHO :::::::::::::: Carnet d´un diletant

JOAN GARCIA - OLIVER ::::::::::::::: OC

JOAN FUSTER ::::::::::::::::: Diccionari per a ociososEXEMPLES DE GÈNERES PERIODÍSTICS D´OPINIÓ

- Editorial
EDITORIAL (El *Periodico de Catalunya - 9 d'abril de 2003)

NO VOLEN TESTIMONIS

Entrem en una fase de la guerra en la qual molesta més que mai la informació sobre el que ocorre

Són bastant més que indicis. El Pentàgon sembla haver decidit que, a partir d'ara, li destorben els testimonis que informen al món del que succeïx realment en aquesta guerra que ja no té gens d'entrada triomfal i libertadora. Arriba la fase final i més dura de la batalla de Bagdad, i a l'alt comandament militar nord-americà no li convé que es difongui el que va a ocórrer a partir d'ara en aquests carrers.

- Columna ...................EL MUNDO
- Crítica ................. CINE