ANTONIO PC - 22C

Diari personal


Avui ha sigut un dia com altre qualsevol des de fa dos dies que vaig començar L'Institut.
Com que solament portem tres dies els professors encara estan fent les presentacions i
mostrant-nos el que va ha ser el curs.
Així que com tots els dies de l'Any passat m'he tingut que alçar a les 7:30 després de rentar-me la cara i vestir-me e anat a tomar el desdejuni.Com que es feia tard no m'he l'e pogut acabar i m'he anat cap l'Institut amb alguns amics.
Com que avui es dijous teníem a primera hora filosofia,que es una assignatura un tant avorrida però el professor tracta de ferla un poc mes divertida.Aquest curs la meua classe es molt nombrosa som unes 32 persones en total procendts de dos batxillerats diferents.
Crec que per avui ya es bastant altre dia el reprendre ...


Diari de la nostra travesia pel mediterrani


Avui dia 22 de maig de l´any 1643 del nostre senyor ens trobem abord del athenes un dels vaixells mes mejestuosos de tota Europa.Durant les últimes dos setmanes em tingut alguns problemes,quan ens dirigiem cap a Italia partint des de el port de valencia.Portem set dies de travessia i ya hem conseguit normalitzar la situació.Al tercer dia de viatge vam divisar un vaixell pirata a l´horitzont,al principi pareixia que no ens habien vist pero quan vam escoltar la primera canonada vam saber que ens tocaria lluitar amb ells per el nostre vaixell i la nostra integritat.Vaig ordenar que preparesin els canóns de popa per a respondre les canonades i amb un poc de sort enfonçarlos.Teniem clar que en una batalla en mar obert eixiriem victoriosos ya que el nostre vaixell es un galeó,preparat per a les batalles i amb un casc de gran gruix mentre que els nostres enemics portaven una embarcacio mes rapida pero menys resistent.Segons avançaba la batalla veiem que l´enemic perdia terreny ya que en una de les nostres canonades li haviem danyat el casc.Aprofitant que la seua enbarcació era mes veloç s´anaven distanciant pero un dels meus homes va encertar de ple amb una canonada i el vaixell pirata es va quedar sense mastil.Veiem com es nostres enemics es tiraven a la mar desesperats.Quan vam arribar a la distancia del vaixell el vam abordar.Alli vam trobar una gran quantitat de tresors,que vam portar al nostre vaixell i els vam guardar fins que arrivarem al nostre destí.

Continuarà...


La Disciplina Sobre L´inteligencia


fins als 14 anys el grau d'intel·ligència compta molt, però que a partir d'aquesta edat són decisives les ganes d'aprendre, la disciplina, l'esforç personal.Els pares sempre ho han tingut en compte.Aixó va propiciar que els alumnes foren bombardejats amb l´exigencia
aixo no agradaba gens als adolescents.Temps després la disciplina i l´ordre van perdre el credit pedagógic i els adolescents van guanyar llibertat.La consequencia de tot aixo va ser q ue els estudiants més intel-ligents van ser els unics que van progressar en aquest ambit.
La importància de l.'ordre i de la voluntat no és només visible en l'àmbit escolar. En el món porfessional és innegable. I en el fenomen de l'emigració.
Molta gent ha deixat la seua casa per a anar a les grans ciutats com per exemple Barcelona
Capacitats com l´ordre i l´autodisciplina son les que en igualtat d´intel-lingencia aprofiten més els nous arribats a la ciutat i el
que els fa obrirse mes rapidament camí.

Opinió Personal

Yo pense que la intel-ligencia es una excelent qualitat que fa que els estudiants tinguen un rendiment més gran peró hi ha
altres caracteristiques que fan tambe son molt apreciades com la constancia,la tenacitat entre altres.
Antiguament es presionava molts als estudiants i aixo va ser un aspecte negatiu.1435171860_4b35a7e724.jpg
L´intel-ligencia esta a la teua máJack Vance

Jack Vance va nàixer a San Francesc en 1920. Després d'estudiar enginyeria i física es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura Vance menge narrador és la seua capacitat de crear mons sorprenents i la seua habilitat per a donar-los versemblança gràcies a la minuciosa descripció de menuts detalls i la complexa interacció de tots els personatges que presenta. Encara que és acusat de vegades d'utilitzar arguments massa simplistes, Vance es limita a reprendre estereotips més que explotats que, amb la seua immensa capacitat per a la fabulació i l'aventura, refresca i aconsegueix revitalitzar.


No queda clar per a alguns crítics si Vance és més un escriptor de fantasia que de ciència-ficció, sense caure en el compte que ,Vance abans de res, és un escriptor de novel·les d'aventures. En les seues obres tot just queden buits per a les discussions morals o tecnològiques; els personatges són com són, sense caure en enrevesats i tediosos parlaments teosófics, les màquines funcionen, i molt bé per cert, i només els seus inventors i els tècnics que les reparen tenen perquè saber com funcionen. Encara descrivint paratges increïbles, estranys éssers i batalles fabuloses, mai cau en l'exageració pròpia de la opera, i quan es decideix per la fantasia prefereix donar-li un tractament irònic sense oblidar-se de l'èpica.
jack_vance.jpg

Informacio sobre l´escriptor Josep Pla: Josep pla
Informacio sobre " El quadern gris"
Informacio sobre Joan Perucho: Joan Perucho
Informacio sobre Montserrat Roig: Montserrat Roig
Informacio sobre Joan Garcia Oliver OC


Ací podem trobar una editorial que va ser publicada al diari el temps: Editorial diari "El Temps"