Alex - 22-T

diari personalHe nascut a valència,concretament al barri de sanmarcel·lí fa ja 18 anys.
Mon pare va náixer en un poble de conca anomenat Honrubia,un poble xicotet xo molt bonic.Ma mare per contra ,va náixer a ciudad real,concretament en un xicotet poble miner d nom Puertollano.
Jo estudie segon de batxillerat a l'institut joanot martorell.
La meua vida no ha estat marcada de manera molt forta,llevant la mort dels meus iaios,fa ara 3 anys que van morir els dos.
Primer el meu iaio matern amb el qual m`havia criat i amb el qual jo havia anat creixent.
Ell sempre anava a per mi a l'escola,em portava al futbol i jo anava amb ell a un hort que tenia.Em va deixar quan tenia 14 any i encara el recorde com si vinguera a per mi a l'escola...
L'altre iaio,el pare de mon pare,va morir poc deprés.Jo no vaig pasar tant de temps en aquest per que vivien al poble,peró el volia igual.Sempre que anava al poble el meu cosí i jo jugavem amb ell,ara cada vegada que anem al poble el meu cosi i jo hem d'anar a un altre lloc a vorel,on ell sempre estara esperant-nos amb la mateixa expressió d'alegria que el seu rostre reflectia quan nosaltres arrivabem allí...


shuttle1_big.jpg

diari de bordAny 2120
(8:45 horari terrestre)
Dilluns 7 d'agost,primer dia de la primera expedició espacial de la nau apollo 10.Hui hem començat el primer viatje a la inexplorada terra de mart,hem estudiat el terreny pero encara ningun home ha pogut anar a la seua superficie,podem dir que som uns privilegiats.
Aquest viatje esta molt preparat,l'enlairament a sigut un complet éxit,no hem tingunt ningun tipus de problema,els meus tres tripulants i jo ens trobem en perfecte estat i amb ganes de descubrir i corrovorar si les nostres sospeches son certes i aconsseguir cumplir la missió amb el major éxit possible.
(9:25 ht)
Anem directes a complir la nostra missió que es aconsseguir aterrar en Mart,de moment no hem tingut ningun problema esperem que tot continue així.
(10:50 ht)
No m'ho puc creure hem aconsseguit aterrar...a sigut la millor experiencia de ma vida,hem tingunt un xicotet problema a l'hora de aterrar completament i la meua tercera tripulant Cosan,d'origen angles, ha sufrit un xicotet accident peró ella diu que no ha sigut res...
Ara anem a possar-nos els tratjes que han sigut totalment examinats per cientifics i dissenyadors que asseguren que no hi ha possibilitat d'error.
(12:50 ht)
Despres de dues hores examinant la superficie de mart, no hem descobert ninguna anomalia,restant que per un instant el detector de calor vital pareixia que hi havia encontrat una especie de vida extraterrestre peró han sigut nomes dos segons.
A la nau s'havia quedat jonh,un dels meus tripulants,pero a la tornada a la nau no hi es trovaba a la nau,farem una expedició de busqueda per a vore on ha pogut anar.
(16:00 ht)
Tres hores i deu minuts despres de iniciar la busqueda jonh no hi apareix.No m'ho puc creure mai a la vida m'havia passat una cosa així.Hem de trobar a jonh abans de que l'expedició finalitze no puc tornar sense ell.Seguirem buscant.
(19:00 ht)
La nit també sapodera de nosaltres com suposse que ho estara fent a la terra,jonh segueix desaparegut.Hara anem a dormir i dema sera un altre dia esperem que jonh puga aguantar tota la nit...

CONTINUARÁ...
resum de l'article d'opinió "la intel·ligencia i mes"Comença amb l'estudi que confirma que un xiquet a partir d'una certa edat no importa la seua intel·ligència sinóla seua capacitat d'esforç.
En el segon paràgraf es fa referencia als paresila obsessió per fer als xiquets ser constants i se'ls imposa com a obligació.
quan als alumnes sel's dona un poc de llibertat tol el món pensa que els alumnes més intel·ligents són els que eixiran ben parats peró si no treballen ni ha casos que no aprofiten les seues qualitats.
En aquest paràgraf es torna a superpodar la disciplina, que diu que no només fa que els alumnes menys avantatjats treballen més sinó que els intel·ligents no deixen de fer-ho.
Fa referència a l'importància de l'ordre i la voluntat que fan que levat que una persona vinga de fora siga igual de treballadora.
La gent que ve de fora s'imposa per la seua disciplina i autoexigència.

Opinió:


Jo crec que aquest text te tota la raó,fa una clasificació del diferentes tipus de xiquets i els seus comportaments que depenen de les ganes que cadascú tinga de treballar,d'esforçarse,ja siga d'aquest pais o d'un altre.Biografía de Jack VanceJack *Holbrook *Vance va néixer en San Francisco (*EE. *UU.) en 1920. Després d'estudiar enginyeria i física es va orientar professionalment cap al periodisme. El seu primer relat de ciència ficció es va publicar en 1945 i des de llavors simultània la ciència ficció amb la literatura [[|*policíaca]], gènere al que ha contribuït amb més de dotze novel·les obtenint el prestigiós premi Edgar.
La principal virtut de *Vance menjo narrador és la seva capacitat de crear mons sorprenents i la seva habilitat per a donar-los versemblança gràcies a la minuciosa descripció de petits detalls i la complexa interacció de tots els personatges que presenta. Encara que és acusat de vegades d'utilitzar arguments massa simplistes, *Vance es limita a reprendre estereotips més que explotats que, amb la seva immensa capacitat per a la fabulació i l'aventura, refresca i aconsegueix revitalitzar.
L'exemple típic d'això és El Cicle de *Tschai, el planeta de l'aventura. Composta per quatre llibres; ELS *CHASCH, ELS *WANKH, ELS *DIRDIR i ELS *PNUME, tracta el viatge del tripulant d'una nau perduda a través del planeta *Tschai... per a aconseguir donar avís del seu accident. Durant tot l'es succeïxen les situacions més intrigants i les peripècies més perilloses, però el veritable amaneixo, i el que dóna la seva veritable dimensió al Cicle, és la descripció de les quatre races que donen títol als llibres, i que comparteixen... amb els humans.
Altra obra molt celebrada de *Vance és La sagazaga de la terra moribunda, relat *desternillante de les aventures de *Cugel, un maldestre lladre i hàbil mentider, a través d'un món, el nostre, al final dels seus dies, el sol s'apaga, la ciència i la tecnologia s'ha perdut però la màgia l'ha reemplaçat; és La Terra Moribunda. Menjo *Vance no es pren molt de debò el gènere, aquest cicle no està bé vist pels amants de les fantasies heroiques o de les novel·les d'espasa i bruixeria.
No queda clar per a alguns crítics si *Vance és més un escriptor de fantasia que de ciència-ficció, sense caure en el compte que *Vance, abans de res, és un escriptor de novel·les d'aventures. En les seves obres tot just queden buits per a les discussions morals o tecnològiques; els personatges són com són, sense caure en *enrevesados i tediosos parlaments [[|*teosóficos]], les màquines funcionen, i molt bé per cert, i només els seus inventors i els tècnics que les reparen tenen perquè saber com funcionen. Encara descrivint paratges increïbles, estranys éssers i batalles fabuloses, mai cau en l'exageració pròpia de la *space opera, i quan es decideix per la fantasia prefereix donar-li un tractament irònic sense oblidar-se de l'èpica.1) La biografía de Josep Pla i una de les seues obres mes importants : "El cuadern gris"
2)Monserrat Roig:la seua obra mes important:"digues que m'estimes encara"
3)Joan Perucho:el treball del cambi climatic