ADOLFO FF - 22C

Hui vint de setembre del dos mil set,ha sigut un dia bastant llarg,perqué a l´institut hem eixit a l´ultima hora i a més com és el tercer dia hem anat,ja hem començat el transcurs habitual del curs.Tots els professors, en les diferents matéries s´han presentat, i ens han explicat de qué tracta cada matéria.
Aquest curs l´he començat amb el nerviosisme típic de tots els començaments d´altres cursos,peró aquest amb un toc més especial,ja que aquest curs podem dir que ens juguem la nostra vida professional en el futur,perqué aquest any és segon de batxiller, i al final del curs hem de fer el famós selectiu,i aquesta prova és molt dura, perqué són examens de totes les matéries, i de tot el llibre.
external image msword.png Program-alumnesBAT07-08.doc

stoner.jpg

Jo entre al manager hattrick


Diari de bord de la nau clenders III


Hui dos de juliol de l´any 3003,hem eixit del planeta Nars,a aquest planeta ens hem encontrat amb moltes sorpreses, relacionades la majoria con el enemics del nostre planeta,Saulion.Aquestos enemics de la nostra patria, segons el informes que teniem de l´oficina de defensa,el claundrols,que son els nostres enmics principals per a la conquesta de l´espaci,tenien una base molt important a Nars, per això varem decidir planificar un atac espacial per reduir-los i poder-hi aconseguir per fi una victoria molt important per al nostre pais. Despres de moltes lluites, els claundrols van cedir i conseguiren la ansiada victoria ahir per la vespra.

planeta.jpg


MÉS ENLLÀ DE LA INTEL·LIGÈNCIA

A part de la intel·ligència,també hi ha altres factors que influeixen a l´prenentatge,com la disciplina, lórdre.Abans els pares ho sabien i exigien més als seus fills i allò no els agradava.Quan açò acabà,a soles prosperaren els alumnes intel·ligents i alguns desaprofitaren la seua capacitat.La disciplina es fonamental per avançar en el camp intel·lectual i si s´esforcen tots poden avançar.
La disciplina no és visible a soles en els estudis, també es fa notar a la nostra vida.La disciplina, en general és decisiva per triomfar en la vida.

OPINIÓ:
En la meua opinió,crec que aquest tema es molt interesant per la societat en general i per els alumnes en particular,perque es demostra que totes les metes que ens proposem a la nostra vida, es poden conseguir a soles amb els nostres esforços,i les ganes que tenim per aconseguir-ho.
Per altra banda estic en desacord amb els pares que superada l´edat de 14 anys presionen els seus fills per a seguir estudiant,,ja que superada eixa edat segons l´estudi seguixen estudiant per iniciativa propia i la pressio dels pares a soles les podria afectar de forma negativa.

inteligencia.jpg

EL SIGNIFICAT DELS LLENGUATGES DE PAO

En lingüistica, la hipòtesi de Sapir-Whorf afirma que hi ha una relació sistemàtica entre les categories gramaticals de la llengua que parla una persona i com aquesta persona entén el món i hi actua. Aquesta controvertida hipòtesi pren el seu nom del lingüista i antropòleg Edward Sapir i del seu col·lega i alumne Benjamin Whorf.
La novel·la de ciència ficció de Jack Vance "Els llenguatges de Pao" (ISBN 84-7502-236-7) es basa en aquesta hipòtesi per mostrar un tècnic que dissenya nous llenguatges per fer canviar l'orientació dels interessos de les societats

jack_vance.jpg
Jack Vance:Autor dels
Llenguatges de Pao.Enllaços de lectura de la segona evaluació:

Pàgina oficial de Josep Pla
Fundació de Josep Pla.
Facetes culinaries en les obres de Josep Pla.
Tota la informació sobre Josep Pla.
josep_pla2.jpg
JOSEP PLA.
Monserrat Roig: Digues que m´estimes encara que sigui mentida.

montserrat.jpg
Montserrat Roig.
Joan Perucho: Carnet d´un diletant.

josep_perucho.jpg

Joan Gareia: OC.
Joan Fuster: Diccionari per a ociosos.


Exemples de generes d´opinió periodistics:

-Article d´opinió
:
Aquest article d´opinió tracta sobre la precarietat laboral a l´ensenyament.
-Editorial:
-Columna: